• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

Luchtballonen in Cappadocië | Turkije

Luchtballonen in Cappadocië

Cappadocië, Turkije is een unieke en prachtige bestemming. Met zijn unieke maanachtige landschappen bestaande uit sprookjesachtige rotsformaties, ondergrondse steden, hotels in groten en heteluchtballonnen, biedt Cappadocië een werkelijk unieke ervaring. Cappadocië staat bekend om het spectaculaire uitzicht dat je hebt tijdens een ballonvaart over dit historische landschap!

Geen reis naar Cappadocië zou compleet zijn zonder de adembenemend mooie vergezichten vanuit de lucht te ervaren tijdens een ballonvaart. Gracieus zweven bij zonsopgang of zonsondergang, met een uitzicht die jij je voor altijd zult herinneren! Een echte must-see! Klinkt geweldig toch!? Je weet niet wat je ziet als er honderden luchtballon opstijgen, magisch!

 


VOLG JIJ ONS AL OP SOCIAL MEDIA?


Maak een ballonvaart over Cappadocië

Luchtballonen in Cappadocië

De werelberoemde ballonvaart van Cappadocië is iets wat je eigenlijk écht niet mag skippen! Deze once-in-a-lifetime ervaring start al vroeg in de ochtend, dit zodat jij met zonsopgang met je billen in een luchtballon zit! Terwijl iedereen nog slaapt, worden de luchtballonen in het donker klaar gemaakt. Tijdens je tocht zul je tussen verschillende rotsformaties doorvaren, echt super tof en soms best spannend!

 

De prijzen voor een ballonvaart liggen tussen de € 150,- en de € 180,- in. Niet heel goedkoop, maar zo de moeite waard! Je bent ongeveer een uurtje in de lucht. Zijn jullie klaar? Dan mag je na afloop proosten met een glas champagne!

 

Honderden luchtballonen bekijken vanaf de grond 

Je kunt er natuurlijk ook op eigen houtje heen rijden, en geen ballonvaart gaan maken. Misschien geeft dit je nog wel een mooier uitzicht dan vanuit de luchtballon! Of je doet het allebei,twee dagen naar dit punt is ook geen probleem als je het ons vraagt! Voor een prachtig uitzicht, kun je het beste rijden naar de heuvel boven Göreme. Je kunt deze haast niet missen, er staat een rode Turkse vlag op! Check deze plek op de kaart hieronder. Het kan hier wel heel erg druk zijn!

 

Zorg voor warme kleding als je in een luchtballon gaat

Ben jij van plan om een luchtvaart te gaan maken? Zorg dan dat je lekker warm bent aangekleed. Trek verschillende laagjes aan, zodat je wat uit kunt doen als het warmer gaat worden. Het is nog vroeg, en in het begin sta je best een tijdje stil in de mand. Dan is het best koud! Natuurlijk komt er ook wat warmte van de vlam af, maar beter te warm dan te koud vinden wij. Zodra de zon er is, is het weer heerlijk warm.

 

Bekijk de ballonnen vanaf het terras van jouw hotel 

Luchtballonen in Cappadocië  Hotel

Dit is wat ons betreft echt een dikke aanrader! Vanuit het Osmanlı Cappadocia Hotel heb jij een prachtig uitzicht op de luchtballonen die over Cappadocië trekken. Dit is dan ook dé plek welke je vaak op de Instagram foto's ziet. Je moet hier gast van het hotel zijn, anders mag je hier op het terras geen luchtballonnen kijken! Op zich ook wel begrijpelijk. Boek dus snel een kamer in dit mooie hotel, en geniet in alle vroegte én in alle luxe van de honderden luchtballonen die je de lucht in ziet gaan! Ook hier moet je vroeg uit bed, maar je loopt zo het terras op. Dit is net even iets relaxter dan tussen de drukte op de berg staan. 

Dit hotel in onze favoriet, maar je kunt ook bij deze hotels kijken:

  • Charming Cave Hotel
  • Henna Hotel (Adults Only)
  • Taskonak Hotel
  • Chelebi Cave House Hotel
  • Cappadocia Caves Hotel

 

Luchtballonen in Cappadocië hotel
Luchtballonen in Cappadocië hotel
Luchtballonen in Cappadocië hotel
Luchtballonen in Cappadocië hotel
Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.