• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

Mooiste watervallen ter wereld

Als klein kind vond ik het vroeger al geweldig als we op zoek gingen naar watervallen, nu vind ik het nog steeds iets magisch hebben! Waar we ook op vakantie zijn, we zoeken ze graag op.

Watervallen zijn een natuurwonder om te aanschouwen, en over de hele wereld zijn er prachtige watervallen die bezoekers van ver trekken. Van de donderende Iguazu-watervallen op de grens tussen Argentinië en Brazilië tot kleinere, maar even fascinerende watervallen zoals de Shoshone-watervallen in Idaho, VS - elke waterval heeft zijn eigen unieke schoonheid.

Voor degenen die op zoek zijn naar een avontuur buiten de gebaande paden, is het ontdekken van verborgen watervallen een geweldige manier om de natuur te verkennen. De sereniteit van Gullfoss in IJsland of de Kuang Si-watervallen in Laos bieden optimale locaties om even weg te zijn van het dagelijkse leven! Bekijk hieronder welke watervallen wij het mooist vinden.

Niagra Falls | Op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada

Niagra falls watervallen

Niagra Falls, één van de meest populaire toeristische attracties ter wereld, is een enorme trekpleister voor reizigers die overal vandaan komen. Dit natuurwonder, gelegen langs de grens tussen de VS en Canada, beschikt over drie afzonderlijke watervallen die met elkaar zijn verbonden om één prachtig uitzicht te vormen.

Het gebrul van de watervallen is kilometers ver te horen en bezoekers kunnen aan weerszijden van de watervallen staan om hun grootsheid te bewonderen. Toeristen zullen ook tal van activiteiten vinden in de omgeving, zoals een ritje maken op de Maid of the Mist-boottocht, wandelen rond Goat Island of een bezoek brengen aan nabijgelegen bezienswaardigheden zoals Fort Niagara State Park of Old Fort Niagara. Wat een toffe plek is dit!

 


Ángelwaterval | Venezuela

Ángelwaterval in Venezuela is 's werelds hoogste waterval, met een indrukwekkende hoogte van 979 meter. Gelegen op de steil aflopende Auyantepui-berg in Canaima National Park in het zuidoosten van Venezuela. Het spectaculaire landschap rondom de herfst biedt ook een kans om de verborgen geheimen van het leven te ontdekken onder de inheemse stammen die in deze regio wonen.

In 1933 werd de Amerikaanse vlieger Jimmy Angel de eerste geregistreerde persoon die de Ángelwaterval zag tijdens het zoeken naar goudafzettingen bovenop Auyantepui. Na zijn ontdekking werd deze gigantische waterval naar hem vernoemd als "Salto Ángel"

Tegenwoordig is het een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Venezuela en trekt het bezoekers van over de hele wereld om zich te verwonderen over zijn pure kracht en grootsheid. Wil jij de waterval bewonderen? Dan moet je een bezoekje brengen Nationaal park Canaima.


Victoria Falls | Zimbabwe & Zambia

Victoria Falls is een van de grootste en meest spectaculaire watervallen ter wereld. Gelegen aan de Zambezi-rivier, die de grens vormt tussen Zimbabwe en Zambia, biedt deze krachtige waterval bezoekers een onvergetelijke ervaring.

Victoria Falls wordt vaak "The Smoke That Thunders" genoemd vanwege zijn enorme omvang en kracht. De watervallen zijn bijna twee keer zo breed als de Niagarawatervallen in Noord-Amerika, waardoor ze bijzonder indrukwekkend zijn om te zien. Het water stroomt langs een steile rotswand naar beneden in een nauwe kloof van meer dan 100 meter lager, waardoor mistige nevelwolken ontstaan die van kilometers ver te zien zijn. Bezoekers kunnen genieten van al het moois van de Victoriawatervallen vanaf verschillende uitkijkpunten langs beide zijden van de rivier of door een spannende riviersafari stroomafwaarts te maken.

 


Tegenungan-waterval | Bali

De Tegenungan-waterval is één van de populairste toeristische attracties van Bali. Deze prachtige waterval, gelegen in het Subak-gebied van Ubud, is een must-see voor elke reiziger die het eiland bezoekt. De natuurlijke schoonheid en rustige omgeving maken het een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap.

Bezoekers kunnen genieten van een mooie wandeling op weg naar de Tegenungan-waterval en genieten van weelderig groen terwijl ze over het kronkelende pad reizen. Eenmaal bij de waterval kunnen ze vol ontzag Degenen die zich avontuurlijk voelen, kunnen zelfs zwemmen in de kristalheldere poelen als ze durven! Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of een opwindend avontuur, de Tegenungan-waterval zal zeker herinneringen opleveren die een leven lang meegaan.

Er zijn toffe excursies die je kunt boeken, zo is er eentje waarbij je een traditionele Batuantempel bezoekt, de magische rijstterrassen van Tegalalang gaat zien, de Ubud Monkey Forest en de watervallen. «   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.