• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

Compensatie bij vertraging vlucht | Hoe krijg jij je geld?

Vertraging vlucht compensatie

Klaar om naar huis te vliegen na een geweldige vakantie in Turkije. Koffers gepakt, gedag gezegd tegen onze vakantievrienden, gauw in de bus gesprongen en aangekomen op het vliegveld. Om vervolgens daar te horen te krijgen dat onze vlucht vertraging heeft. Klote!

De reden? Ze kregen het ijs niet van het vliegtuig af welke naar Turkije moest vliegen en ons weer mee terug moest nemen. Gelukkig zijn wij vrij positief ingesteld en hebben we er wat van gemaakt. Desondanks dat onze dochter van 4 toch eigenlijk echt wel moest slapen, was het wat het was. 

Echter is er ook goed nieuws! Als passagier heb je namelijk aardig wat rechten en kregen we een vergoeding toen we eenmaal thuis waren. Ik ga jou vertellen hoe we dit voor elkaar hebben gekregen!

 


REIS JIJ AL MET ONS MEE OP SOCIAL MEDIA?


Waar heb je als passagier recht op bij vertraging?

Als passagier heb je best wat rechten, wat heel fijn is. Zo krijg je dus een vergoeding als jouw vlucht vertraging heeft. Jouw rechten liggen vastgelegd in de EU Verordening 261/2004z. Ze gelden alleen voor EU-vluchten en Europese luchtvaartmaatschappijen. Heb jij meer dan drie uur vertraging? Lees dan zeker even verder! 

Hoeveel jij terug krijgt, hangt af van hoeveel kilometers jouw vlucht maakt, en door hoeveel uur jij vertraging hebt. Deze vergoeding is per ticket. Dus wij met ons gezin kregen het bedrag x3. Kijk hieronder maar:

✈︎  Je hebt recht op € 250,- vergoeding bij vluchten met meer dan 3 uur vertraging en tot 1500 kilometer. 

✈︎  Heb jij een vlucht tussen de 1500 kilometer en 3500 kilometer? En meer dan 3 uur vertraging? Dan heb je recht op € 400 vergoeding.

✈︎  Voor een vlucht van meer dan 3500 kilometer en tussen de 3 en 4 uur vertraging heb je recht op € 300 vergoeding.

✈︎  € 600 vergoeding heb je recht op bij vluchten van meer dan 3500 kilometer en meer dan 4 uur vertraging.

 

Vertraging door overmacht 

Heb jij vertraging door overmacht? Denk bijvoorbeeld aan een natuurramp, stakingen van het luchthavenpersoneel, slecht weer op de luchthaven of een medisch noodgeval. Dit zijn er slechts enkele, er zijn er nog een aantal. Als dit gaande is, dan heb je geen recht op een vergoeding. Echter adviseren wij je altijd om het te proberen! Soms weet je niet exact wat de reden is, en heb je dus gewoon wel recht op een vergoeding.

 

Meer dan 5 uur vertraging 

Heb jij meer dan 5 uur vertraging? Dan mag jij van jouw ticket afzien, en moet de vliegmaatschappij jouw ticket terugbetalen. Dit moeten ze dan binnen 7 dagen gedaan hebben. Dit is ook zo bij annulering van jouw vlucht.

 

Vlucht vertraagd compensatie

Waar heb je nog meer recht op?

Een vergoeding is niet het enige waar jij recht op hebt. Bij een vertraging vanaf 2 uur, zijn ze onderstaande verplicht:

  • Eten en drinken in redelijke hoeveelheden. 
  • Officieel mag je 2 e-mails, 2 faxen of 2 telefoongesprekken aanvragen.
  • Indien noodzakelijk, een overnachting en transfer.

 

Hoe maak jij aanspraak op jouw rechten 

Als blijkt dat jij recht hebt op een vergoeding, dan kun je dit zelf proberen te regelen of het door een bedrijf laten doen. Wij hebben het toen door een bedrijf laten doen, en dit was op basis van no cure no pay. Wij hoefden dit bedrijf niks te betalen als we geen recht op een vergoeding bleken te hebben. Hadden we wel recht op een vergoeding, dan moesten we 29% van die vergoeding inleveren. Ook moesten we dossierkosten betalen. Fair enough vonden wij!


Google maar eens op vlucht vertraging vergoedingen, dan staan er zo een aantal te wachten op jou te helpen! EUclaim heeft ons toen goed geholpen. 

 

Je kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om een claim in te dienen bij de luchtvaartmaatschappij. Hoe je dit moet doen, is per maatschappij verschillend. Het beste neem je hiervoor even contact met ze op. Je moet ze altijd een brief sturen, hier staat een mooie voorbeeldbrief die je kunt gebruiken. Verwijs in je brief naar de EU Verordening 261/2004z en geef aan hoeveel vertraging je had en wat jouw vluchtnummer was. Het kan even duren voor je reactie krijgt, en de kans is groot dat ze je een voucher willen geven. Geef niet op, en zeg dat je weet wat je rechten zijn en je graag de vergoeding zou willen ontvangen. 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.