• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

Reizen tijdens zwangerschap | Alle do’s en dont’s

Zwanger vliegen

Kun je nog op reis gaan terwijl je zwanger bent? Yes, you can! Natuurlijk moet je de reis wel een beetje aanpassen, maar je kunt zeker nog even lekker op vakantie hoor. Toen ik zwanger was van onze dochter, trokken wij er ook heerlijk op uit. 

A small side note: uiteraard is het wel belangrijk dat jullie beide helemaal gezond zijn. Bij twijfel, neem contact op met jouw verloskundige of gynaecoloog.

 


REIS JIJ AL MET ONS MEE OP SOCIAL MEDIA?


Vanaf hoeveel weken mag je niet meer vliegen?

Je mag bij de meeste vliegtuigmaatschappijen vliegen tot 36 weken. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld als je zwanger bent van een meerling. Je mag dan vaak niet meer vliegen na 34 weken.Mijn advies is om dit goed te checken bij de maatschappij waar jij mee wilt gaan vliegen. Ze willen dit niet omdat er aan boord vaak niet genoeg middelen zijn voor een bevalling.
Let op: houd even de datum in de gaten van je terugreis. Het zou vervelend zijn als je niet meer terug mag vliegen!

 

Zwangerschapsverklaring nodig om te vliegen 

Als je gaat vliegen, dan adviseren we je om altijd een zwangerschapsverklaring mee te nemen. Je kunt deze halen bij jouw verloskundige. Meestal vragen ze dit na 28 weken zwangerschap, maar voor de zekerheid zouden wij deze altijd meenemen. Sommige maatschappijen willen dat je een vrijwaringsverklaring tekent. Hiermee geef je aan dat jij snapt dat ze niet verantwoordelijk zijn voor dingen die er tijdens de vlucht kunnen gebeuren.

 

Is vliegen tijdens je zwangerschap veilig?

Vliegen tijdens je zwangerschap is veilig en kun je gewoon doen. Wel is het risico op trombose iets hoger bij een lange vlucht als je zwanger bent. Zorg dat je regelmatig loopt en drink voldoende water. Je hoeft je geen zorgen te maken over de druk in het vliegtuig, dit kan geen kwaad. Bij de douane kun je ook gewoon veilig door de securityscan. Maak jij je wel zorgen? Geef dit dan gewoon even aan bij ze.

 

In welk trimester kun je het beste vliegen?

Vliegen kun je het beste doen tijdens het tweede trimester. Dit omdat de meeste vrouwen dan geen last hebben van de bekende zwangerschapkwaaltjes. Je buik is nog niet extreem groot, dus je kunt ook nog lekker zitten in het vliegtuig. Heb jij nergens last van? Ga dan gewoon lekker op reis wanneer jij wilt!

 

Vliegen tijdens zwnagerschsp

Boek geen vakantie met spannende activiteiten 

Wellicht ten overvloede, maar het is niet slim om activiteiten te gaan doen die gevaarlijk kunnen zijn voor je. Ga niet duiken, mountainbiken of van de berg af skiën. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen die jij wel kunt doen als je zwanger bent. Denk aan mooie (korte) wandelingen maken, een boot huren, samen op een terras genieten of lekker bij het zwembad chillen. Smeer je wel goed in met factor 50, want je wilt geen zwangerschapsmasker!

 

Beste vakantieplekken tijdens je zwangerschap 

Er zijn gelukkig nog heel veel plekken waar je lekker naartoe kunt gaan als je zwanger bent. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat jij je verstaanbaar kunt maken. Zorg ook dat je naar een land gaat waar de medische voorzieningen goed zijn. Boek een reis naar een land waar jij je goed voelt, en je lekker even een tandje terug kunt doen. Je wilt uiteraard geen harde buiken tijdens jullie vakantie! Pas jullie reistempo aan, de kans is groot dat jouw energieniveau anders is dan normaal. Wat dacht je van Malaga
Of ga voor een heerlijke vakantie op het mooie eiland Ibiza.

 

Let goed op jouw voeding 

Hygiëne is altijd belangrijk, maar helemaal als jij zwanger bent. Zorg dus dat waar jij eet alles enigszins schoon is. Als je zwanger bent mag je geen rauw vlees en rauwe melkproducten. Met groenten moet je uitkijken, want hoe goed zijn deze gewassen? En met water uit de kraan of uit een fles? Het is verstandig om thuis al te kijken waar jij zou kunnen eten. Neem desnoods even contact met de restaurants op om te melden dat jij zwanger bent. 

Ga lekker met de auto op vakantie 

Vliegen is natuurlijk leuk, maar wat dacht je van een vakantie met je eigen auto? Stoppen wanneer je wilt en lekker op jullie eigen tempo. Ontdek Frankrijk op je gemak of ga een aantal mooie steden in België bezoeken. Onze buurlanden zijn mooi en leuk om te ontdekken. Boek een lekker luxe hotel, en laat je lekker verwennen! Zorg dat jij de autogordel op de juiste manier draagt. Laat de schoudergordel niet over je buik heen gaan, maar breng hem goed naar de zijkant. Zorg ervoor dat de heupgordel goed onder jouw buik doorloopt. Laat de airbag gewoon aan, dit kan geen kwaad als je een ongeluk krijgt en zwanger bent. Ook nu is het belangrijk om niet te lang stil te zitten i.v.m. trombose.

TIP: voordat je op vakantie gaat, zorg dat je auto helemaal in orde is. Ga even langs de garage, en laat alles even checken. Je hebt vast geen zin om met je dikke buik langs de Franse snelweg te staan!

 

Op vakantie zwanger met auto

Herontdek Nederland 

Waarom zou je eigenlijk de grens over moeten gaan? Ons mooie Nederland heeft zoveel mooie plekken die jij kunt ontdekken tijdens je zwangerschap! Er is vast nog wel een mooie stad die jij nog niet kent, of wat dacht je van een bijzondere overnachting in een havenkraan of molen!? Ken jij Nederland al aardig goed? Dan is het tijd om ons land te herontdekken! Nederland heeft veel mooie hotels die je zou kunnen boeken. Wij zijn zelf altijd gek op boutique hotels, net even wat anders dan de standaard hotels. Ga lekker shoppen in een mooie stad, boek een wellnessovernachting of ontdek je de Veluwe op jullie gemak. 

Speciale babymoon arrangementen 

Er zijn hotels die speciale babymoon arrangementen aanbieden. Zowel in Nederland als in het buitenland. Wij vinden dit super leuk! Je krijgt dan dingen als een heerlijke massage, fotoshoots, gezichtsbehandelingen en nog veel meer. Google maar eens op babymoon arrangementen en je zult zien dat er genoeg zijn!

 

Ga op pad met de camper 

Wellicht niet jullie eerste optie, maar hoe leuk is het om met jullie eigen (gehuurde) camper op reis te gaan! Je hebt dan lekker wat ruimte om heen en weer te lopen, je eigen toilet en bij een luxe camper ook je eigen douche! Tegenwoordig zijn er zulke luxe campers, wij hebben er ook eens eentje gehuurd om een stukje van Nederland mee door te crossen!

 

Zwanger op vakantie met de camper
Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.