• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

Strandjes Utrecht | 5x de leukste stranden

Stranden in Utrecht

Utrecht is een geweldige stad om te winkelen, lekker te borrelen op één van de gezellige terrassen en om te varen door de grachten. Of wat dacht je van picknicken in een mooi park?! Utrecht is een stad met vele mogelijkheden. Zo zijn er ook een aantal mooie plekken waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van het zonnetje, terwijl je met de voetjes in het water zit. Soms in de stad, en sommige net buiten de stad. We delen ze graag met je!

We schreven ook een leuke blog over de mooiste hotels in Utrecht, lees hem hier!

 


REIS JIJ AL MET ONS MEE OP SOCIAL MEDIA?


Strand Oog In Al

Dit is waarschijnlijk één van de bekendste stranden in Utrecht. Niet alleen vanwege het heerlijke chillen wat je er goed kunt doen, maar ook vanwege de leuke festivals en yogasessies die er georganiseerd worden. Het is sowieso het eerste strand in Utrecht. In de winter (vanaf oktober) vind je hier SOIA's Wintertuin, onwijs gezellig! Je kunt hier dus het hele jaar onwijs goed vertoeven. Met je voetjes in het gras, een mooi uitzicht over het Amsterdams Rijnkanaal, en een lekker hapje van de bbq snappen wij wel dat dit een zeer geliefde plek is onder de Utrechters! 

Website:https://www.soia.nl/over-soia/
Adres: Kanaalweg 199, 3533 HL Utrecht 

 

Strandjes Utrecht

©️ SOIA


Haarrijnse Plas

Deze mooie plas ligt buiten het centrum van Utrecht, maar een erg fijne plek om een verfrissende duik te nemen. We adviseren je om lekker op tijd aanwezig te zijn, zodat je zeker weten een goed plekje hebt. Het kan hier namelijk best druk zijn. Vanuit de stad is het ongeveer een minuutje of 35 fietsen. Het is een geliefde plek onder ouders met kinderen, je kunt hier namelijk heerlijk in het water plonzen.

Bij deze plas vind je ook een super toffe beachclub, Key West Beachhouse. Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch, een drankje tussendoor of een goed diner terwijl je geniet van de ondergaande zon. Wij komen hier regelmatig! Het is wel slim om even te reserveren.

Website:https://www.keywestbeachhouse.nl/#key-west
Adres: Strandboulevard 222  3543 MA  Utrecht  (Haarrijnseplas)

 

Strandjes Utrecht

Maarsseveense Plassen

Net buiten de stad Utrecht vind je de Maarsseveense Plassen. Een toffe plek als jij graag een stukje wilt zwemmen. Je fiets er ongeveer 25 minuten over vanuit de stad, prima te doen dus. Je zult hier veel gezinnen zien, ook omdat er een stuk zandstrand is. Ook zijn er leuke extra's, zoals een waterdoolhof, een speeleiland, glijbanen en 2 peuterbadjes. Ben jij fan van het naakstrand? Ook dan zit je hier goed. Er is een naturistenstrand. Al met al voor iedereen een toffe plek. Vul je koelbox en geniet een dagje op dit strand in Utrecht.

Website:https://recreatiemiddennederland.nl/maarsseveense-plassen/

Adres:Herenweg 53, 3602 AN Maarssen

 

Strand Utrecht stad

Downunder 

Dit is een hele toffe locatie, met een mooi zandstrand. Ook zijn er toffe watersportactiviteiten te doen zoals waterskiën. Heb je trek gekregen? Geen probleem, je kunt lekker plaats nemen in het gelijknamige restaurant! Het is een hippe plek waar je gezinnen zult zien, maar ook sportieve jonge lui. Dit maakt het dan ook dat wij het super leuk vinden hier. Zwemmen doe je hier in de Laagravense plas. Er is een groot terras bij de beachclub waar je heerlijk kun zitten tijdens de lunch of lekker lang kunt tafelen voor het diner. Top locatie zo dichtbij Utrecht!


Extra tip: Het Henschotermeer 

Dit mooie meer ligt niet in de stad Utrecht, maar in de buurt van Utrecht. Met de auto is het ongeveer een minuutje of 20 rijden. We delen deze wel met je, omdat wij het er altijd erg fijn vinden! Het is een recreatiegebied midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt er elke dag vanaf 8:30 genieten tot de zon weer ondergaat. Je kunt bij het Oude Strandhuis lekker wat te eten en drinken halen. Ook staat er een leuke foodtruck. Het is een leuk meer waar je ook lekker omheen kunt wandelen. Voor de kinderen is er een tof schip in het water waar ze in kunnen spelen. 

Website:https://www.henschotermeer.nl

Adres: De Heygraeff 2, 3931 MK Woudenberg

 

Strand Henschotermeer

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.