• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

7 sterren hotel Hotel Burj Al Arab

7 sterren hotel Dubai

Er is maar één 7 sterren hotel....en die staat in Dubai! Eigenlijk heeft het hotel officieel 5 sterren, maar het staat bekend als het enige 7 sterren hotel ter wereld: Hotel Burj Al Arab. Je hebt dit hotel vast wel eens op de foto gezien of op TV voorbij zien komen. Het verrast ons niks dat het enige 7 sterren hotel ter wereld in Dubai staat. 

Je vindt dit hotel op zijn eigen eiland, met de bijzonder vorm van een zeilboot.  Dit luxe hotel valt zeker weten wel op in de kustlijn van Dubai! Lees snel verder op dit meest luxe hotel ter wereld.

De hotelkamers in dit 7 sterren hotel

Het is niet voor niks een 7 sterren hotel, de kamers zijn hier echt onwijs mooi! Het zijn de meest luxe kamers op onze aardbol, dus je moet er wel wat dieper voor in de buidel tasten. Een nachtje blijven slapen kan op het moment van schrijven vanaf € 1919,- per nacht. Gelukkig kun je er ook gewoon alleen een drankje doen als dit je iets te gek is. Er zijn in totaal 228 verdiepingen, en hier bevinden zich 202 luxe hotelkamers en suites. De kleinste (al vinden wij deze al groot) suite heeft een oppervlakte van 169 m². Kijk je naar de grootste suite van dit hotel, dan zie je dat die een oppervlakte van 780 m² heeft. Boek jij een suite in dit 7 sterren hotel, dan krijg je er een butlerservice bij, 24 uur per dag! Ben jij op zoek naar een mooi uitzicht? Dan zou je één van de Panoramische Suites moeten boeken. Je hebt dan een 180 graden uitzicht op Dubai en de Perzische Golf. Pak jij een Deluxe suite, dan heb je uitzicht op de Perzische Golf. Bekijk hieronder maar eens hoe mooi de suites zijn! Eerlijk is eerlijk, het moet je smaak zijn. 

 

Leuke feitjes over 7 sterren hotel, de Burj Al Arab

Dat dit een bijzonder hotel is, dat wisten we al. Zodra je uit je auto stapt, zullen ze er alles aan gaan doen om jouw een zo heerlijk mogelijk verblijf te bezorgen. Niks is te gek, ze doen alles voor je! Lees hieronder ook eens de leuke highlights van dit mooie hotel:

  • Start van de bouw was in 1994 en heeft rond de $1 miljard gekost. Het hotel is in 1999 geopend.
  • Het hotel ligt ongeveer 280 meter van de kustlijn.
  • Ontwerp van het hotel is gebaseerd op een dhow, oftwel een arabisch zeilschip.
  • Het hotel is 321 meter hoog, en op 210 meter hoogte bevindt zich een helikopterlandingsplaats.
  • 3 verdiepingen van het hotel liggen onder de grond.
  • Op de 27e verdieping vind je de Skyview bar en het Al Muntaha restaurant.
  • Er zijn in totaal 8 restaurants in het hotel, 1 lounge en 2 bars.
  • Je komt het hotel alleen binnen als je een reservering hebt in één van de restaurants of suites.

 

Skyview Bar van de Burj Al Arab

Op de 27ste verdieping van de Burj al Arab vind je de Skyview bar. Je kunt hier een drankje komen doen, zodat je toch een kijkje kunt nemen bij dit bekende 7 sterren hotel in Dubai zonder dat je direct arm bent. ;-) De Skyview bar bevindt zich op 200 meter hoogte en geeft jou een mooi uitzicht! Je kunt hier heerlijke cocktails drinken of genieten van een afternoon tea. Wat ook leuk is om te doen, is om de Sky Tea van de Skyview Bar te boeken. Dit is een afternoon tea sessie in de Skyview Bar, welke 4x per dag is. Je krijgt dan 7 gangen met de lekkerste hapjes die horen bij een afternoon tea. 

 

Al Muntaha restaurant

Wil jij echt goed eten als je in Dubai bent? Maak dan een reservering bij het Al Muntaha restaurant welke zich in dit 7 sterren hotel bevindt. Je vindt dit restaurant op de 27e verdieping. Je hebt van hieruit echt een waanzinnig uitzicht over Dubai en de zee. Ga jij voor een zeer luxe lunch? Of pakken jullie het diner? Als je wilt, kun je zelfs 7 gangen krijgen! De keuken is een Franse keuken, en van zeer hoge kwaliteit. We beloven je dat je niet teleurgesteld zal zijn! Wil jij brunchen? Dan kan dat elke vrijdag. 

TIP VAN ONS: boek een lunch of diner bij het Michelinster bekroonde Al Mahara. Dit is het restaurant op de 1e verdieping. Dit is een visrestaurant met een prachtig aquarium van de vloer tot het plafond! Let wel even op de kledingvoorschriften.

 

Hotels met uitzicht op de Burj Al Arab 

We snappen dat niet iedereen zomaar even een nachtje naar dit luxe 7 sterren hotel kan. Vind jij de locatie echter wel tof, en zou je graag een uitzicht willen op de Burj Al Arab? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande hotels. Wil je de Burj Al Arab graag van binnen bekijken, dan kun je altijd een high tea boeken! 

 

Icon Casa Living


Park Regis Boutique 


Jumeirah Mina A'Salam


Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.