• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

Noorwegen met kerst | Tromsø

Noorwegen bezoeken met de kerstdagen, het was een bucketlist dingetje voor ons! En we hebben het afgelopen kerstdagen gedaan. En wat was het gaaf! Als jij nog twijfels hebt, gaan! We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen. Lees hier onze blog over onze reis naar Noorwegen, en gebruik onze tips voor jouw reis! Wij hadden het perfecte hotel, want precies voor onze deur stonden alle bussen voor de excursies. Handige tip ;-)

 

Naar Noorwegen met de feestdagen

Zoals hierboven al stond, wij wilden onwijs graag met de feestdagen naar Noorwegen. En dit was één van onze gaafste reizen ooit! We zijn er 5 dagen geweest, en dit waren 5 volle dagen. Echter prima te doen, en zo onwijs genoten! Bekijk hieronder wat we allemaal hebben gedaan tijdens onze reis naar het mooie noorden!

Let op: wij maakten deze reis met de feestdagen, waardoor we weinig daglicht hebben gezien. Wij konden hier prima tegen, maar het is goed om te weten. 

 

Dag 1: We vlogen vanaf Amsterdam en hadden een tussenlanding op Bergen(Noorwegen) Helaas ging dit niet zo soepel als gehoopt, ons vliegtuig waar mee naar Tromso zouden vliegen had een kapotte motor. Na een paar uur wachten konden we alsnog vertrekken! Gelukkig een klein stukje nog maar, want eigenlijk konden we niet meer wachten! Aangezien we later in de avond aan zijn gekomen, hebben we snel even een pizza gepakt aan de overkant van het hotel, en zijn we gauw ons bed in gegaan. 

 

Dag 2: vroeg eruit, want vandaag vertrekken we op tijd naar de rendierenboerderij. Verzamelen doen we vlakbij het hotel, en we vertrekken met de bus richting de rendieren. Hier gaan we heen om kennis te maken met de rendieren en ze te voeren, een ritje op de slee te maken en natuurlijk om te luisteren naar de mooie verhalen van de Sami mensen. Dit is reuze interessant! Zo vertellen ze veel over de kleding die ze dragen, dat bijvoorbeeld elk mes dat ze dragen een eigen verhaal heeft, zingen ze mooie liederen en vertellen ze ook dat ze het best moeilijk hebben. Gelukkig is de jarenlange onderdrukking wel voorbij, en gaat het steeds iets beter. Dit was echt een hoogtepunt van onze reis, plan dit dan ook zeker in!

 

 

Dag 3: vandaag hebben we op de planning staan om met de huskeyhonden een ritje op de slee te maken. We hebben al onze excursies gedaan met de bus, dit was super goed geregeld. Dus ook dit keer met elkaar in de bus en op naar de huskeyhonden! We hebben er zin in! Bij aankomst zitten de knapperds al op ons te wachten, laten van zich horen! We krijgen over onze eigen skipakken nog extra warme pakken aan, want het is hier onwijs koud. We hebben het over temperaturen van -20 graden! Het lijkt kouder dan het is, op open stukken was het even doorzetten echter vonden we het prima te doen. Je krijgt er onwijs veel voor terug. Je krijgt per 2 personen een slee. De één mag staan en de ander mag zitten. Halverwege de tocht wissel je dit om.

We krijgen eerst een goede uitleg over wat wel en niet mag, dit omdat de veiligheid van de honden(en de mensen) hier op nummer 1 staat. We mogen eindelijk vertrekken. Wij waren met een groep met 4 sledes, inclusief een begeleider. Wat is het hier onwijs mooi! Je komt op plekken waar je met de auto niet komt, dus je kijkt je ogen uit. Soms moet je ook even hard aan het werk, want de huskeyhonden kunnen niet alles alleen. Een beetje een goede conditie is dus wel belangrijk als je deze activiteit wilt gaan doen.

 

We hebben het noorderlicht gezien!

We liepen na ons diner naar buiten, en zagen ineens dat de wolken anders waren. Aangezien we in de stad sliepen, was het niet heel erg makkelijk om het noorderlicht te spoten. Gauw een taxi aangehouden, en deze naar het donkerste plekje buiten de stad laten rijden. Gelukkig weten ze hier heel goed waar ze je het beste mee naartoe kunnen nemen als je het noorderlicht wilt zien. We hebben onze ogen uit staan kijken, wat is dit onwijs gaaf! Je hoopt natuurlijk dat je het mag zien, maar je weet ook dat het maar zo kan zijn dat je naar huis gaat zonder het noorderlicht gezien te hebben. 

Reactie plaatsen

Reacties

Yvonne de Lange-de Kok
10 maanden geleden

Ook wij jaren terug hier in februari geweest. Een prachtige vakantie.
Wij verbleven bij Lauklines Kystferie,ik kan me geen mooiere plek op aarde voorstellen😍