• Wij zoeken de meest luxe vakantieplekken
  • Ruim 23500 volgers op Facebook
  • Wij werken alleen samen met betrouwbare partners

5x de mooiste bossen in NL

Wij zijn graag in het bos. Of het nu is om te wandelen of om te mountainbike, minimaal 2x per week kun je ons er vinden. Gelukkig wonen wij in de buurt van het bos en zijn we er dus zo. Even tot rust komen, even genieten van de mooie natuur. Regelmatig hebben we al een ree of een hert gespot tijdens ons bezoek aan het bos! Ga lekker vroeg op pad, en zie het bos ontwaken. Bekijk hieronder onze 5 tips voor de mooiste bossen!


1. Heidestein | Zeist

Heidestein is een natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Als jij op zoek bent naar een bos dat alles heeft, dan zit je hier goed! Je vindt in dit bos heidevelden waar Drentse heideschapen grazen, een Schaapskooi en een bosvijver. Ook zijn er leuke tunneltjes waar je doorheen kan lopen, vonden onze kinderen erg leuk! Dit is echt een bos waar je de natuur op zijn mooist ziet! Honden zijn op een deel van de wandelroute niet toegestaan, ook niet aangelijnd. Er is ook een leuk oud theehuis welke je kunt huren, deze staat aan de bosvijver. Geweldig als je graag in de natuur bent.

Startpunt wandelroute: Parkeerplaats Groot Heidestein Prinses Margrietlaan 369, 3708 WK Zeist

Wil jij graag overnachten in de buurt van Heidestein? Dan hebben we een prachtig kasteel voor je gevonden. Bekijk hem hier!


2. De Kaapse Bossen | Doorn

In dit bos lopen we vaak de 8,5 KM. Bekijk hem hier. Dan kom je langs een aantal mooie punten, zoals een leuke uitkijktoren(beklim deze voor een tof uitzicht) en langs een gezellig theehuis met een prachtig uitzicht. De Kaapse Bossen liggen midden in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een onwijs mooie omgeving. Let op: het kan hier erg druk zijn omdat dit een zeer geliefd bos. Pak lekker een doordeweekse dag om ik dit bos te gaan wandelen, in het weekend kan het wel eens een probleem met parkeren zijn.

P.S. Je hebt hier vlakbij het Doornse Gat. Neem hier zeker even een kijkje als je met kinderen bent. Die kunnen hier heerlijke van de grote berg afrollen. ;-)

Startpunt wandelroute: Maarsbergseweg 5, 3941 MJ Doorn (UT)

Wil jij graag overnachten in de buurt van de Kaapse Bossen? Kijk dan hier. 


3. Sallandse Heuvelrug | Overijssel 

Nog een prachtig bos om doorheen te wandelen. Dit prachtige Nationaal Park heeft mooie heuvels en heidevelden. Geweldig om te wandelen! Dit bos is één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Je vindt hier maar liefst maar liefst 26 heuvels en de rivier de Regge. Je kunt hier ook op bezoek gaan bij de schapen. Dit kan bij Schaapskooi Hoge Hexel of de schaapskooi op de Sprengenberg. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen, bekijk ze hier.

Wil jij graag in de buurt overnachten? Dat kan! We hebben een tof vakantiehuis met Hottub gevonden voor je. Bekijk hem hier!


4. Deelerwoud | Veluwe

Een bos op de Veluwe mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 5. Je vindt dit bos ten noorden van Arnhem. Het is een geliefd bos onder de fotografen. Dit omdat hier veel wild te spotten is. En dit is voor ons dan ook de reden dat we dit bos hier neer wilden zetten. Je loopt hier tussen mooie heidevelden en de prachtige bomen door. Maximaal genieten en tot rust komen. Je kan hier zomaar eens oog in oog komen te staan met een wild zwijn of een hert. Zorg dat jij je camera klaar hebt tijdens jullie wandeling.

Je kunt hier heel mooi overnachten zodat je nog langer kunt genieten van dit bos op de Veluwe. Bekijk hier een mooi hotel!


5. Het Drouwenerzand | Drenthe 

Wij vinden het hier prachtig als de heide in bloei staat! Onze kinderen vinden het hier ook erg leuk, want er is een stuk dat niet bebost is, stuifzandheide. Je hebt hier eigenlijk van alles. Heidevelden, bos, heideschapen en stuifzandheide. Tijdens de wandelroute kom je langs verschillende horecagelegenheden. Wij vinden het altijd heerlijk om tijdens onze wandeling even plaats te nemen voor iets lekkers. 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.